maandag 31 maart 2014

Prachtige werkstukken van groep 6!

Met veel plezier heb ik de werkstukken van groep 6 gelezen. De opdracht was een werkstuk te schrijven over een bedreigde diersoort. De resultaten mogen er zijn!!! Ik heb er heel wat van geleerd.
Goed gedaan, jongens en meisjes.
De neushoorn - Nick - Matthew
De tijger - Maud - Daan - Devin - Mike
Het Wereld Natuur Fonds - Niels
De tuimelaar - Senna
De olifant - Roald
De ocelot - Lisa
De reuzenpanda - Jorrit - Timothy


Maandag 31 maart

Vandaag een dag zonder juf Nicole en zonder juf Sharina. Juf Nicole was ziek en juf Sharina had een toets op de juffenschool (zo noemden de kleuters de school van Sharina). Het was dus "volle bak"!!! Maar wel gezellig hoor. De kinderen hebben hard gewerkt.
Flip de Beer had weer een reuze gezellig weekend gehad. Het thema deze week is: baby. In de kring hebben we geluisterd naar een digitaal prentenboek: Mijn babybroertje Benjamin. U vindt het filmpje hier terug pinterest familie Na de activiteit in de kring hebben de kinderen gewerkt. Na het werken fruit eten en drinken. En tot slot van het ochtendprogramma buiten spelen.
's Middags begonnen we met buiten spelen. Daarna een rekenactiviteit in de kring. Het onderwerp was tellen. Eerst tellen tot 20, dan tellen tot zover de kinderen kunnen (dat was tot boven de 100), dan tellen 1 hard, 2 zacht, 3 hard, 4 zacht enz., dan tellen 1, en bij 2 een tik op de knie, 3, en bij 4 een tik op de knie enz. Zo hebben we geteld met allerlei variaties. Na de kringactiviteit stond weer werken op het rooster. En dan is de maandag weer voorbij.
Dag dag allemaal, tot de volgende keer,
maandag zien we elkaar wel weer.

Samen kralen rijgen.
En samen op het krijtbord.
Juf, kijk eens!!! Wat hebben wij veel puzzels gemaakt.

 
 
 
 
 
 


vrijdag 28 maart 2014

Vrijdag 28 maart

De kinderen hebben weer hard gewerkt vandaag. We zijn begonnen met Nieuwsbegrip. De tekst deze week ging natuurlijk over het topoverleg in Den Haag. Daarna hebben we het tweede deel van de rekentoets gemaakt. Na de pauze hebben we thema 6 van Taal Actief afgesloten met een taaltoets en een dictee. Volgende week is een zogenaamde parkeerweek waarin we stof van de afgelopen acht weken herhalen. Op het eind van de ochtend hebben we gekeken naar Nieuws uit de Natuur.
's Middags heeft juf Marjolijn een uur gewerkt met groep 5. De kinderen hebben een geschiedenisles gehad. Ik heb in die tijd een les geschiedenis en een les verkeer aan groep 6 gegeven. Beide groepen hebben ook nog een schrijfles gehad en gewerkt op de computer.
EN DAN IS HET WEER WEEKEND!!!!
 
Een aantal speciale dingen die ons komende week te wachten staan.
Woensdag 2 april doen een aantal jongens uit groep 6 mee met het schoolvoetbaltoernooi in Rucphen. Succes jongens!!!
 
Donderdagmiddag 3 april heeft groep 5 een excursie naar museum Jan uten Houte in Etten-Leur. Dat wordt vast heel leuk, jongens en meisjes. http://www.janutenhoute.nl/ 
 
Vrijdag 4 april krijgen de kinderen hun tweede rapport mee naar huis. Ik heb ze al klaar liggen. De punten die jullie deze week hebben gehaald, zijn voor het laatste rapport, het derde rapport.

donderdag 27 maart 2014

Donderdag 27 maart

Na een vrije woensdag hebben we vandaag extra hard gewerkt. Wat hebben we gedaan? Schrik niet hoor!!!
Estafette lezen
Rekentoets
Pauze
Toets woordenschat
Woordendictee
Nieuws uit de natuur
Pauze
Gym (buiten)
Toets topografie (gr.5)
Toets aardrijkskunde (gr.6)
Schrijven
Bieb
De toets topografie heb ik snel na kunnen kijken. Dit was de eerste topografietoets voor gr.5. Wow!!! Wat goed gemaakt. Acht tienen!!!! Ga zo door!!! En een zeven of een acht is ook goed hoor.
 
Afgelopen dinsdag hebben we een teamvergadering gehad. We hebben onder andere gesproken over de taakkaarten. Conclusie voor mezelf: Ik heb te veel op de taakkaarten staan. Vanaf volgende week gaat dat minder worden. Wel zullen er voortaan bepaalde opdrachten op vrijdag af moeten zijn!!! De kinderen zullen daar voldoende tijd voor krijgen. Ik heb dit vanmiddag met de kinderen besproken.
Tot morgen!
 

maandag 24 maart 2014

Maandag 24 maart

Wat waren juf Sharina en ik verbaasd toen we de klas inkwamen. Wat stonden er veel cadeautjes voor ons klaar die de kinderen meegenomen hadden met de juffendag. Heel veel dank, het was een grote verrassing.
We begonnen de dag in de kring. Flip de Beer had weer een leuk weekend gehad. Ik heb een verhaaltje en een versje voorgelezen over zaaien. We hebben ook een filmpje bekeken over zaaien, een filmpje met Flip de Beer. U kunt dit terugvinden op yurls lente
In de klas hingen ook al mooie lentewerkjes.

Na de kring hebben we gewerkt, fruit gegeten en gedronken en buiten gespeeld.
's Middags begonnen we weer in de kring. Een rekenactiviteit: het herkennen van een patroon en het vervolgen van dat patroon. Een voorbeeld: ik leg op tafel twee blauwe kralen, een gele kraal, twee blauwe kralen, een gele kraal. Hoe ga je dan verder???
Verder hebben we 's middags gewerkt en buiten gespeeld.
De dag is weer omgevlogen. Hieronder nog wat foto's gemaakt tijdens het werken.

 
 
 
vrijdag 21 maart 2014

Vrijdag 21 maart

Wat hebben we vandaag gedaan?
Nieuwsbegrip.
Rekenen.
En wat werd er geconcentreerd gewerkt!


In de pauze zijn we binnen gebleven. Wat regende het hard.
Na de pauze taal en spelling.
Op het einde van het ochtendprogramma Nieuws uit de natuur.
De aflevering ging over "remmen".
Ook op vrijdagmiddag wordt er nog hard gewerkt.
Beide groepen een les geschiedenis over de middeleeuwen.Groep 5 heeft met juf Marjolijn een rekenspel gedaan met de naam Snelle Jelle.
 
Groep 6 heeft een rekenspel gedaan dat lijkt op triominos.En dan, aan het begin van het weekend:
Juf, mijn tand is eruit!!!

WEEKEND!!!
Ik zie jullie donderdag pas weer.
Lekker genieten van een extra vrije woensdag.
Iemand vertelde me al dat ze woensdag naar de Efteling gaat. Leuk!!!
TOT DONDERDAG!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


donderdag 20 maart 2014

Donderdag 20 maart

Het eerste half uur van de dag stond lezen op het rooster. Voor een aantal kinderen Estafette, weer andere kinderen genieten van een eigen boek.Na het lezen hebben we het kalenderblad besproken. Dit was wel een heel goede!!!

Helpende gedachte bij een onvoldoende:
Het is niet gelukt om een voldoende te halen.
Ik probeer het de volgende keer opnieuw.
Tot de pauze hebben we gerekend. Groep 5 zelfstandig met name keer- en deelsommen. Met groep 6 heb ik een projecttaak gedaan. Deze les ging met name over liter, deciliter, centiliter én wat betekent 0,1 liter.
Na de pauze hebben we op het digibord gekeken naar de opening van het boerenseizoen. Bedankt voor de tip, Carlijn. Een stukje van de uitzending was net ook bij het journaal.

Wat hebben we verder vandaag gedaan? Volop hoor........taal, spelling, aardrijkskunde, schrijven, taakkaart........en tijdens de gymles heerlijk naar buiten gegaan. Wat hebben we genoten van het mooie weer!!! 

 
 
 


woensdag 19 maart 2014

Woensdag 19 maart

We begonnen de woensdag zoals gewoonlijk met Estafette. Daarna een rekenles van een uur. Groep 6 heeft zelfstandig gerekend. Met groep 5 heb ik een projecttaak gedaan. De kinderen hebben een nieuwe afstandsmaat geleerd: de decimeter. Verder hebben we in tweetallen gerekend met dobbelstenen.
Na de pauze taal en spelling. In de taalles heeft groep 6 de eindversie geschreven van een avonturenverhaal. Groep 6 heeft een reactie geschreven op e-mails die in het taalboek stonden.
Om 11.30 uur zijn we weer in de kring gaan zitten. We hebben een gesprek gehad over kanker. Op het bureau stond een mooie foto van Devin en zijn moeder. Elk kind kent wel iemand met kanker, dichtbij of wat verder weg. Soms genezen mensen van kanker, soms niet. De kinderen waren erg betrokken bij dit onderwerp. We hebben twee afleveringen van Klokhuis bekeken: "Mijn moeder heeft kanker." Deze zijn terug te vinden op ZORG - kanker
We hebben de dag afgesloten met een paar vrolijke dansen. Die uitlaatklep hadden we even nodig.
 
 
 
 


maandag 17 maart 2014

Een gastles over leven met een handicap

We begonnen de week heel feestelijk. Gisteren was een oudste kleuter 6 jaar geworden. Dat betekende feest in groep 1/2A.Na het feestje hebben we van Flip de Beer gehoord wat hij dit weekend heeft meegemaakt.
We hadden maar even tijd om te werken. Om 10.00 uur was het al tijd voor drinken en fruit. Om 10.30 uur werden we op het onderwijsleerplein verwacht voor een gastles gegeven door Ria en Toon over leven met een handicap.
Na de gastles zijn we fijn buiten gaan spelen.
De middag begon ook weer met buiten spelen. Tijdens de werkles zijn we verder gegaan met het werk van 's morgens. We hebben het ook nog over de lente gehad met behulp van het doepad lente De kinderen hebben op het digibord een mooie bloementuin gemaakt.

En dan is de maandag weer voorbij.
De dag is omgevlogen.
Tot volgende week en heel veel plezier as. donderdag.