maandag 16 juni 2014

Maandag 16 juni

Wat hebben we vandaag allemaal gedaan? Allereerst mocht Flip de Beer vertellen wat hij dit weekend had meegemaakt. Het thema deze week is zomer. Ik heb een taalactiviteit gedaan met "zomerwoorden". Eerst liet ik een plaatje zien. Welk woord hoort bij dit plaatje? Zon!!! Daarna kregen de kinderen een schaduwwoord te zien: het woordje zon met op één letter een schaduw? Welke klank zit onder de schaduw? Goed zo, de zzzz. Staat de schaduw vooraan, middenin of achteraan? Goed zo, vooraan. De kinderen bedenken rijmwoorden op het woordje zon. Op deze manier hebben we een aantal woorden behandeld.
Verder hebben we 's morgens gewerkt, fruit gegeten en gedronken en buiten gespeeld.
's Middags begonnen we met een rekenactiviteit. Het onderwerp was tijd: het in de juiste volgorde vertellen van een verhaal. Je begint bij de ochtend en je eindigt bij de avond. Of je begint met het eitje en je eindigt met de vlinder.
Daarna zijn we gaan werken en we hebben nog heerlijk buiten gespeeld. Juf Sharina kwam rond 14.45 uur nog even langs. Dat vonden we leuk. Ze had een goed punt gehaald. Goed gedaan, juf!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten