maandag 25 augustus 2014

De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar!

Maandag 25 augustus 2014 is het zover: de eerste schooldag van het schooljaar 2014-2015. Groep 6 kwam enthousiast naar binnen. Iedereen de hand geschud want we hadden elkaar zes weken niet gezien. Daarna ben ik een tijdje aan het woord geweest om wat regels te bespreken. Het belangrijkste: Wij zorgen er samen voor dat jij het leuk hebt op school. Deze regel stond op een vel papier waarop we allemaal onze handtekening hebben gezet.
Na mijn inleiding mochten de kinderen op de vertelstoel vertellen over de vakantie. Ook juf Amber kwam aan de beurt. Wat leuk om al die verhalen te horen.

Van alle verhalen gaan we een boek maken voor in de leeshoek. De kinderen kregen als opdracht om ook over hun vakantie te schrijven en te tekenen. De bedoeling is dat het boek vrijdag klaar is.
Na de pauze de eerste rekenles. Het thema van de eerste vier weken is: Een dagje eropuit. We hebben vandaag een begin gemaakt met cijferen: onder elkaar optellen. Het laatste kwartier van de ochtend mochten de kinderen nog een boek pakken uit de leeskast om lekker wat te lezen.
De middag begon ik met voorlezen: Superjuffie op safari geschreven door Janneke Schotveld. Ik vind het zelf een heel leuk boek.
Om 14.00 uur begonnen we met de eerste les Natuniek. Het thema waarmee we gestart zijn, is gezondheid. De eerste les ging over: Wat eet jij allemaal? 
Het grootste gedeelte van de les zijn we bezig geweest met proefjes. Die proefjes deden de kinderen in tweetallen. Wrijf met chips over een papieren zakdoekje. Wat zie je? Kauw een tijdje op een stukje brood. Wat proef je? Wat zie je aan een stuk appel als het wat langer op je tafel ligt? Wat gebeurt er als je bij melk wat azijn doet.
De laatste drie kwartier heeft juf Amber les gegeven. Zij heeft met de kinderen een verjaardagsslinger gemaakt. Die hangt nu in de klas.
En dan is het ineens 15.30 uur. De eerste schooldag is omgevlogen. En na zes weken vakantie heb ik morgen al weer een vrije dag. Dinsdag is mijn vrije dag. Morgen zijn juf Amber en mijnheer Ad Elsten in de klas. Ik heb nu al zin om woensdag weer te gaan. 

Woensdag krijgen de kinderen een brief mee met daarop de data van de gym- en zwemlessen. Deze week hebben de kinderen donderdagmiddag gym. En volgende week hebben de kinderen op dinsdagmiddag zwemles. De ene week gym en de andere week zwemles!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten