woensdag 27 augustus 2014

Een fijne woensdag met groep 6!

Voor de kinderen de derde schooldag in groep 6, voor mij de tweede. We begonnen de dag met lezen. De kinderen lezen in een boek dat ze zelf hebben uitgekozen. Tijdens het lezen was het muisstil!!!
Van 9.15 uur tot 10.15 uur hebben we gerekend. Op woensdag doen we altijd een projecttaak. Wat kwam er vandaag aan de orde? Reken uit hoeveel een gezin moet betalen voor drie uitstapjes. De reis wordt met de trein gemaakt. Hoe lang duurt de reis? Digitale tijden! Tijdens het werken wordt er in tweetallen gewerkt. Dit ging PRIMA!!!De uitleg van de opdracht wordt niet door de juf gegeven
maar door deze twee meesters.
Na de pauze een taalles met als onderwerp zelfstandige naamwoorden. Na taal spelling: een dictee van 20 woorden. Om 11.30 uur een les sociale vaardigheden. Het onderwerp was praten voor de groep. Vind je dat makkelijk of moeilijk. Hoe kun je iemand helpen die dat moeilijk vindt? De laatste les op deze woensdag was een muziekles. We hebben een nieuwe muziekmethode: Muziek moet je doen. Het eerste lied ging over een dinosaurus.

Wat fijn dat de zon om 12.30 uur scheen. Ik hoop dat de kinderen van een heerlijke vrije middag hebben genoten. Die vrije middag hadden ze zeker verdiend na een ochtend hard werken.

In de klas hangt de verjaardagsslinger die de kinderen afgelopen maandag met juf Amber hebben gemaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten