woensdag 20 november 2013

Een fijne woensdag!

De week is al op de helft en ik begin aan mijn eerst werkdag op Mariadonk. Zoals gewoonlijk begonnen we met Estafette. Daarna ging juf Nikki rekenen met groep 5 en ik deed een rekenles met groep 6. Het onderwerp vandaag was liter - deciliter - centiliter. Al snel kwam er iemand op het idee om dit te vergelijken met meter - decimeter - centimeter. Het onderdeel meten is een moeilijk onderwerp.
Hoeveel water gaat er in een glas?

Hoeveel water gaat er in een kopje?

Hoeveel water gaat er in een beker?
De rekenles was zo om. In zo'n les merk je ook dat rekenen heel leuk kan zijn. De kinderen werkten met zoveel plezier.
Na de pauze stonden taal en spelling op het rooster. Deze week is een herhalingsweek dus is het vooral oefenen van wat de afgelopen weken is aangeboden. Klaar met je werk dan ga je verder met je taakkaart.

Spelling

Taakkaart: tafeltjes oefenen

Taakkaart: plusboek rekenen en yurls werkboekje Sinterklaas
De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het onderwerp "sorry zeggen". We hebben deze les vandaag afgerond. Het laatste half uur van de ochtend stond muziek op het rooster. Twee Sinterklaasliedjes: Sinterklaas is verdwenen en In een Spaanse villa. Enthousiast werd er gezongen. We hadden nog net even tijd om naar het Sinterklaasjournaal van gisteren te kijken. En dan klinkt de zoemer: 12.30 uur, tijd om naar huis te gaan en te genieten van een vrije middag.
 
 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten