vrijdag 1 november 2013

Een jarige in de klas!

Vandaag feest in de klas. We besloten het feestje na de pauze te vieren.
We begonnen de dag met Nieuwsbegrip. Het onderwerp van deze les was de eerste najaarsstorm van afgelopen maandag. Na deze les hebben we een uur gerekend. Groep 6 heeft de getallen verkend boven de 100.000 en groep 5 ging vandaag boven de 1000. Hoe spreek je een getal als 1100 uit? Groep 6 heeft vandaag ook gerekend met breuken.

Na de pauze het feestje van onze jarige zesdegroeper. Natuurlijk begonnen we met zingen. "Niet gek doen, hoor juf?" "Doe ik dan gek????" Het liedje Daar komt mijnheer Pantoffel aan wordt een echte hit. Na het zingen de traktatie. Wat werden de kinderen weer verwend. En tot slot het droedelspel.Na het gezellige feestje stond er nog een taalles op het rooster. Het was een herhaling van alles wat de kinderen deze week hadden geleerd. Het laatste half uur van de ochtend Nieuws uit de Natuur. Het ging deze keer over vogeltrek. We hebben weer meegedaan met de prijsvraag. De kinderen hopen zo dat we een keer winnen!!!
Voor het middagprogramma had ik heel wat voor de kinderen in petto:
- taal afmaken
- twee bladzijden in het spellingboek
- een bladzijde schrijven
- een hoofdstuk van geschiedenis lezen en de vragen erbij maken
- een hoofdstuk van verkeer lezen en de vragen erbij maken
- de taakkaart van deze week afmaken
Het laatste kwartier zijn we met muziek en dans geƫindigd. Dat hadden de kinderen wel verdiend. We hebben o.a. de cupsong gedaan.

Weekend! We wensen onze pechvogel die zich gisteren tijdens de gymles buiten blesseerde veel beterschap toe.

 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten