woensdag 12 maart 2014

Wat is er weer hard gewerkt!

Wat is er weer hard gewerkt op deze woensdagochtend. We begonnen met Estafette. Juf Adje heeft nieuwe groepen gemaakt, een bak met materialen voor elk groepje gemaakt en voor leesouders gezorgd. Bedankt, juf Adje, groep 5/6 is hier heel blij mee.
Na het lezen hebben we het ontruimingsplan besproken. Het kalenderblad van deze dag paste daar goed bij: rustig, in een ketting, de school verlaten, niet duwen.
Voor de pauze stond nog een rekenles op het rooster. Groep 6 heeft zelfstandig gerekend. Klaar met je werk dan ga je verder met je taakkaart.

Het plusboek van rekenen is moeilijk hoor.
Groep 5 heeft met mij samen een projecttaak gedaan. De projecttaak had twee onderwerpen. Het eerste onderwerp: hoe laat is het om 22.35 uur? Op het digibord liet ik de tijden zien van de televisieprogramma's van deze dag. Zeg maar eens hoe laat het programma begint. Het tweede onderwerp: een eerste kennismaking met breuken. Een taart wordt verdeeld in drie stukken: hoe heet één stuk, hoe schrijf je dat op en hoeveel kost zo'n stuk als de hele taart 9 euro kost. Na een uitgebreide instructie zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan met dit soort sommen.

Zelf nauwkeurig je rekenwerk nakijken.
Na de pauze: taal, ontruimingsoefening en spelling. Ik had nog meer gepland maar de opdrachten van taal vroegen veel tijd. En die tijd moet je de kinderen dan ook geven. Dan gebeurt het ook goed.

Het voorbereiden van de haiku: het maken van een woordspin.

Groep 6 heeft de eerste versie van een avonturenverhaal geschreven.

Het schrijven van de haiku.


Wat leuk......een traktatie.......waarom???
100 bezoekers voor yurls senna
 
En nu ga ik gauw naar school.......SCHOONMAAKACTIE OP MARIADONK!!!
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten