woensdag 3 april 2013

Koningsspelen 2013 op vrijdag 26 april

De Koningsspelen zijn een vrolijke en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een speciaal comité onder leiding van Richard Krajicek. Ter gelegenheid van de troonswisseling gaan op 26 april meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7500 scholen samen bewegen. Ook onze school heeft zich voor de Koningsspelen opgegeven.

Voordat de kinderen flink gaan bewegen, gaat iedereen eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk ontbijt. Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen. Het ontbijt bestaat uit brood, zuivel en fruit.

Onze nieuwe Koning Willem-Alexander is een echte sportliefhebber. Hij schaatste de Elfstedentocht, liep de marathon van New York en is al jaren lid van het Internationaal Olympisch Comité. Deze functie zal hij in verband met zijn nieuwe Koningschap moeten neerleggen. Maar Koning Willem-Alexander blijft het sporten van de jeugd actief stimuleren, omdat het erg belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling.

Op onze school starten we die dag rond 10.00 uur met een sponsorloop.

De komende weken zullen we zeker aandacht besteden aan de troonswisseling. Ideeën hiervoor zijn te vinden op yurls Koningsdag en pinterest Koningsdag 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten