woensdag 11 december 2013

Woensdag 11 december

Net als op Aventurijn staat ook op Mariadonk in elke klas een mooie boom. Dus ook in groep 5/6. Juf Nikki heeft er met de kinderen een mooie boom van gemaakt.
Gisteren hebben de kinderen met juf Nikki ook sterren gemaakt. Figuurzagen! Voor sommige kinderen een eenvoudige opdracht, voor andere kinderen een hele klus. Vandaag hebben de kinderen de ster geverfd.


We zijn de dag begonnen met Estafette. Daarna hebben we een projecttaak gemaakt van rekenen. In groep 6 ging deze taak o.a. over 1 kg = 1000 g. In tweetallen hebben de kinderen de opdrachten van deze taak gemaakt.


Na de pauze stonden taal en spelling op het rooster. Spelling ging bij beide groepen over woorden als hakken: verdeel het woord in klankgroepen, wat hoor je op het einde van de klankgroep, na een korte klank komen twee dezelfde medeklinkers. Bij taal hadden beide groepen een stelopdracht. Groep 5 moest een verhaal schrijven in de ik-vorm, een verhaal over jezelf. Groep 6 kreeg als opdracht het schrijven van een griezelverhaal. Beide groepen hebben vandaag de eerste versie geschreven. Morgen schrijven ze de eindversie en worden er ook verhalen voorgelezen. Ik ben benieuwd!!!

Spelling.

Het schrijven van een verhaal.

Het schrijven van een griezelverhaal.

Klaar, dan verder met je taakkaart.
Daar staat o.a. het yurls werkboek kerst op.
 
 
 

 
 

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten