vrijdag 10 januari 2014

Bijna weekend!

Bijna weekend! Nog een middag werken en dan hebben we weer twee vrije dagen. Maar wat hebben we deze ochtend heerlijk gewerkt. We begonnen deze vrijdag met Nieuwsbegrip. De titel van de tekst was: Wat brengt 2014? Mensen proberen te voorspellen wat er gaat gebeuren betreffende kleuren en mode, accessoires, eten en dieren. De laatste opdracht was heel leuk. Ik stelde telkens een vraag over een trend. De leerlingen die het met de vraag eens zijn, gaan staan, de anderen blijven zitten. Voorbeelden:
- Wil je een stoel in de kleur fuchsia hebben?
- Denk je dat je ook echt een stoel in de kleur fuchsia gaat krijgen?
- Wil je een smarthorloge?
- Denk je dat je ook echt een smarthorloge gaat krijgen?
Voor de pauze hebben we nog een uur gerekend. Groep 5 zelfstandig. En met groep 6 heb ik een projecttaak gedaan. Groep 6 heeft kennis gemaakt met de millimeter. Na de pauze stonden op het rooster: een toets woordenschat, een zinnendictee voor groep 5, een les verkeer voor groep 6 en Nieuws uit de Natuur.
Vanmiddag gaan we nog schrijven en computeren en de kinderen krijgen nog een geschiedenisles. Zowel groep 5 als groep 6 krijgt een samenvatting van geschiedenis mee naar huis. De toets van geschiedenis krijgen de kinderen op 24 januari!!! Voldoende tijd om het te leren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten