maandag 6 januari 2014

Proost! Gelukkig Nieuwjaar!

De eerste schooldag in 2014!!! Een nieuwe leerling in onze groep. En één van de kinderen had er, nog net in 2013, een broertje bij gekregen. Gefeliciteerd! Dat was groot nieuws.
We hebben met elkaar gepraat over de betekenis van Gelukkig Nieuwjaar. We hebben gepraat over kerstkaarten die we de afgelopen weken hebben gekregen en die we hebben verstuurd. We hebben wat kaarten bekeken. Wat is erop te zien? We hebben een nieuwjaarswens gemaakt voor alle vaders en moeders, juffen en meesters. De kaart hebben we bij de buitendeur opgehangen.
Om 09.30 uur kwam juf Nicole zeven kinderen uit onze groep halen. Deze zeven kinderen zijn voortaan op maandag bij juf Nicole, de juf van de derde kleutergroep.
Wij zijn aan het werk gegaan.
Mmmm, wat een lekker ijsje!!!

Wensjes maken en puzzelen.

Werkjes doen samen met juf Sharina.

In de kleine kring een digibordlesje over de letter k.
Om 10.30 uur was het tijd voor ons fruit en wat drinken. Ik heb voorgelezen uit Het grote Pietertje Pet boek. Hierna zijn we lekker naar buiten gegaan. De temperatuur was prima. Maar wat stond er een wind!!!
 
's Middags begonnen we met een nieuwjaarsreceptie. In alle klassen werd een glaasje champagne gedronken. De kurk plofte echt van de fles. Geweldig.


Van 13.30 uur tot 14.00 uur hebben we gegymd. Na de gymles stond een rekenlesje op het rooster. De les ging over meer/minder, meeste/minste, evenveel.

In welke rij staan de meeste bekers?
In welke rij staan de minste bekers?
Kun je vier rijen maken met in elke rij evenveel bekers?
Na het rekenlesje zijn we weer gaan werken. Met drie kinderen heb ik nog gewerkt in de kleine kring. Het onderwerp was hoeveelheden herkennen t/m 20.
En dan is de eerste schooldag van 2014 alweer voorbij. Omgevlogen.......tot maandag!!!

 

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten