vrijdag 4 oktober 2013

Champignons in de klas

We hebben champignons in de klas. Juf Nikki heeft daarvoor gezorgd. Volgens de kenners moeten het er nog veel meer worden. Boeiende lessen natuniek van juf Nikki.

We begonnen de vrijdag met het afronden van de les Nieuwsbegrip. Daarna heb ik tien minuten voorgelezen uit het boek: De boze heks moet winnen. Van 9.15 uur tot 10.15 uur zoals elke dag rekenen. Een moeilijk onderwerp voor groep 6: het cijferend aftrekken waarbij je moet inwisselen.
Na de pauze stonden taal, spelling en Nieuws uit de natuur op het rooster. Deze taalles en de taallessen van komende week zijn een voorbereiding op de taaltoets van donderdag en vrijdag. We hebben ook weer meegedaan met de prijsvraag van Nieuws uit de natuur.
's Middags begonnen we met een geschiedenisles en een schrijfles. Het laatste uur hebben we van alles en nog wat gedaan. Sommige kinderen hebben nog gewerkt aan hun taakkaart. Andere kinderen hebben met hun groepje de presentatie voor komende maandag voorbereid. De presentaties gaan over dieren.

Druk bezig met de presentatie over de poes.
Weer een ander was heel geconcentreerd bezig met een webpad over Australiƫ. En weer een ander geniet van het kleuren van een kleurplaat.
 

Jongens en meisjes, voor maandagmiddag wens ik jullie een heel mooie voorstelling toe in schouwburg De Kring. Geniet ervan! Maar eerst nog genieten van een heerlijk weekend. Jullie hebben het verdiend. En denk dan maandag, dinsdag en woensdag aan het leren van je aardrijkskunde- en geschiedenistoets.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten