woensdag 2 oktober 2013

Opening van de Kinderboekenweek

Vandaag was het dan eindelijk zover: de opening van de Kinderboekenweek. Bijna alle kinderen waren in sportkleding naar school gekomen. Om 09.00 uur stonden alle leerlingen, leerkrachten en ouders van basisschool Mariadonk op het plein. Onze directeur, meneer Ad, opende de Kinderboekenweek met een kort woordje. Daarna werd er uit volle borst meegezongen en gedanst op het lied "Ja, wij zijn klaar voor de start". Wat een fantastisch lied. En wat zongen de kinderen het goed. De dans erbij was gemaakt door leerlingen van groep 8. Zij hebben de dans ook in alle groepen aangeleerd. Het was echt heel leuk. Na de dans kreeg elke groep een boek aangeboden. Onze groep kreeg het boek: De boze heks moet winnen geschreven door Hanna Kraan.


 


 
De opening van de Kinderboekenweek was een feestje. Maar groep 5/6 had nog een feest. We hadden een jarige in groep 6. Tien jaar werd deze jongeman. En wat zag de traktatie er leuk uit!!! Een traktatie verpakt in het shirt van FC Barcelona.

 
De taalopdracht van vandaag sloot goed aan bij de Kinderboekenweek. Ik heb een gedichtje voorgelezen, we hebben over het gedicht gepraat en daarna kregen de kinderen de opdracht zelf een gedicht te schrijven van minstens zes regels. Vorige week had ik een mail gekregen van het Poëziepaleis. Het Poëziepaleis organiseert ieder jaar de landelijke dichtwedstrijd Kinderen en Poëzie voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De 100 mooiste gedichten krijgen een plekje in een echte dichtbundel. De kinderen hebben vandaag al heel goed hun best gedaan op het gedicht. Morgen schrijven ze de definitieve versie van hun gedicht en maken ze er een tekening bij. Dan gaat alles in een grote envelop en stuur ik ze op. Veel jaren geleden heeft één van mijn leerlingen een plaatsje gekregen in de dichtbundel. En wie weet, misschien dit jaar ook wel weer.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten