maandag 21 oktober 2013

De herfstvakantie is weer voorbij!

De herfstvakantie is weer voorbij. Maar de herfst niet. In de klas zijn we nu begonnen met het thema herfst. Met de letter h van herfst en haas. Vanmiddag bracht iemand al een haarborstel mee naar school. In de klas ook een prachtige herfstboom. Die hadden de kinderen voor de vakantie al gemaakt samen met juf Sharina.
Vandaag ook een nieuwe leerling in de groep. We zijn nu met 23 kinderen.
Enthousiast vertelden de kinderen in de kring over hun belevenissen in de herfstvakantie. Na het kringgesprek zijn we ongeveer 20 minuten bezig geweest met het thema herfst.
Dit is de link naar het doe-pad: doe-pad herfst Ook heel leuk voor thuis. Er staan filmpjes op over de herfst, spelletjes en een kleurplaat. Vandaag hebben we twee filmpjes bekeken, we hebben het memoryspel gespeeld, ik heb het verhaal voorgelezen en de kleurplaat had ik gekopieerd voor kinderen die 's middags graag zouden willen kleuren.
Hierna hebben we ruim drie kwartier gewerkt, we hebben ons fruit opgegeten en wat gedronken en we hebben heerlijk buiten gespeeld.
De middag begon ook met buiten spelen. Daarna een "rekenlesje" over de begrippen groot en klein, even groot, even klein, grootste, kleinste, groter dan, kleiner dan. Ik had het prachtige fotoboek Mini en Maxi meegenomen. Daarin staan o.a. dieren afgebeeld op ware grootte. Zo ook de slurf van een olifant. Die kan je helemaal uitklappen. En dan zien de kinderen dat kinderen van vier jaar net zo groot zijn als de slurf van een olifant of een beetje kleiner of een beetje groter.
Na dit rekenlesje zijn we gaan werken. Het is prachtig om te zien hoe geconcentreerd kinderen bezig kunnen zijn met b.v. constructiemateriaal of een kleurplaat.
En dan is de eerste schooldag na de herfstvakantie weer voorbij. En zoals gewoonlijk is de dag weer omgevlogen. Nog een fijne week, jongens en meisjes.
 
 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten