woensdag 30 oktober 2013

Ook deze ochtend is weer omgevlogen!

Wat was dat leuk om te zien vanmorgen toen ik de klas inkwam. Al die pompoenen!!! Een compliment voor alle kinderen, juf Nikki en alle ouders die geholpen hebben.
We begonnen de dag met Estafette. Daarna stond rekenen op het rooster. Ik heb een projecttaak gedaan met groep 6. Eén van de opdrachten was: reken de oppervlakte uit van de getekende figuren. Bij de projecttaken laat ik de kinderen vaak samenwerken. Dit levert vaak heel goede resultaten op.

Na de pauze liet Gino ons de foto's zien van de bruiloft van zijn vader en moeder. Wat een prachtige foto's. Daarna hebben we het licht in de klas uitgedaan en de lichtjes in de pompoenen aangedaan. Bij dit licht hebben we tien minuten gelezen. Het zag er zo gezellig uit.De taalles hebben we met groep 5 en 6 samen gedaan. Het onderwerp was het voeren van een gesprek in een winkel, een gesprek tussen de klant en de verkoper. We hebben er eerst twee filmpjes over bekeken: een gesprek op een goede manier en een gesprek op een heel onbeleefde manier. Daarna zijn we dit gaan oefenen in de klas.
In de spellingles ging het in groep 5 over de ij en in groep 6 over de c in cijfer en insect. De ene keer klinkt de c als een s en de andere keer hoor je een k. Moeilijk!!!
Op het einde van de ochtend hadden we ook nog twintig minuten tijd voor een muziekles. De kinderen hebben een nieuw lied geleerd: gooi- en scheldlied. Het refrein is als volgt:

 
Hondenkop, stom konijn, schelden doet van binnen pijn,
oliebol, dikke beer, schelden doet ook zeer.
Twee jongens zingen een gedeelte van de tekst solo.
We hebben de muziekles afgesloten met het lied: droomboom. "Heel voorzichtig in mijn droom, klim ik langzaam in die boom." En dat deden de kinderen dus echt!!! 
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten