maandag 7 oktober 2013

De laatste maandag voor de herfstvakantie

De laatste maandag voor de herfstvakantie, de negende maandag voor mij met de kleuters van 1/2A op basisschool Aventurijn. Wat zijn deze maandagen omgevlogen.
De maandag begon zoals gewoonlijk: de namenlijst, de helpende handjes, Flip de Beer die weer terug is van het logeren, de dagplanning, de scheurkalender van Pompom.
Deze week staat de letter b centraal. Ik heb een digibordles gegeven met de letter b. De kinderen kregen vier plaatjes te zien. Bij één van de plaatjes hoort een woord dat begint met de b.
We hebben geluisterd naar het verhaal Winvis.
Bij dit verhaal hoort een mooi gedicht over winnen.
Winnen!
Winnen is best leuk,
een keer de beste zijn.
Maar winnen doe je eerlijk,
dan is het pas fijn!
Speel je stiekem vals,
of doe je heel gemeen?
Dan is er geen winnaar,
maar verliest iedereen!
Na deze taalactiviteiten in de kring zijn we gaan werken. Van klei werd er weer een prachtige slang gemaakt. En juf Sharina kreeg drie heel mooie armbanden.

Na het werken hadden we wel trek gekregen in ons fruit en drinken. En daarna hebben we heerlijk buiten gespeeld.
's Middags begonnen we met een gymles. De les bestond uit twee onderdelen: spelen met ballen en tikspelen. Terug in de klas stond er een rekenactiviteit op het rooster. Ra, ra, wie zie ik? Een meisje tegenover mij en ze zit tussen twee jongens. Zo werden er allerlei rekenbegrippen geoefend.

Vijf rijen van vijf bekertjes. Het blauwe papier geeft de onderste rij aan. Onder één van de bekertjes ligt een muntje. Door vragen te stellen moesten de kinderen erachter zien te komen onder welke beker het muntje lag. Maar ik kon alleen maar antwoorden met ja of nee. De kinderen vonden het een heel leuk spel.
O ja, vanmiddag heb ik ook nog voorgelezen uit het dagboek van Flip de Beer. Wat heeft die Flip een leuk weekend gehad.
Van 14.45 uur tot 15.15 uur hebben we nog gewerkt. En toen was het weer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan.
Alvast een fijne herfstvakantie, jongens en meisjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten