maandag 23 september 2013

Een jarige kleuter

Vandaag feest in groep 1/2A van basisschool Aventurijn. Eén van onze leerlingen was gisteren 5 jaar geworden. De jarige mocht met haar ouders vijf minuten later komen. De feeststoel stond klaar voor de jarige, naast haar feeststoel stoelen voor de ouders. Een tekening op het digibord. De feestmuts was verstopt. En natuurlijk stond de taart klaar.
Om 8.50 uur stapte de jarige met haar ouders de klas binnen. Wat zag ze er mooi uit. Net een prinses. Eerst mocht ze haar kroon gaan zoeken. Toen ze de kroon gevonden had, heb ik vijf kaarsjes aangestoken op de taart. De jarige was immers 5 jaar geworden. De muziekinstrumentjes werden uitgedeeld en we zijn gaan zingen: Lang zal ze leven, Twee violen en een trommel, Happy birthday in allerlei talen, De kop van de kat, Daar komt mijnheer Pantoffel aan. Daarna hebben we naar een kort verjaardagfilmpje op het digibord gekeken en geluisterd naar een verjaardagsliedje op het digibord. En toen kwam de grabbelton te voorschijn. De jarige mocht een cadeautje grabbelen. Na het cadeautje gingen we ons klaarmaken voor de receptie: we deden onze mooiste kleren aan en we maakten ons op. De jongens deden een overhemd aan met strik!!! We hebben allemaal de jarige en haar ouders gefeliciteerd. Daarna heeft de jarige ons getrakteerd. De jarige had voor iedereen een "microfoon". We zongen uit volle borst: Dank je wel. En toen was het feestje voorbij. Natuurlijk bleef het voor de jarige de hele dag feest. Ze was hulpje van de juf. En tijdens het werken mocht ze doen wat ze wilde. Tijdens het werken hebben drie kinderen een feesttaart gemaakt met hulp van juf Sharna. Dit in verband met het jubileum van juf Coby.


Na het werken en het fruit eten en drinken hebben we nog heerlijk drie kwartier buiten gespeeld. Wat was het prachtig weer op deze 23ste september.
's Middags hebben we eerst gegymd. Daarna heb ik een speciaal verhaaltje voorgelezen voor de jarige. We hebben geoefend voor het feest van juf Coby. En tot slot hebben we nog een half uur gewerkt. En daarna lekker naar huis, heerlijk nog wat buiten spelen, genieten van het mooie weer.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten