vrijdag 27 september 2013

Een jarige vijfdegroeper!

Hieperdepiep hoera!!! Vandaag weer feest. We besloten het feestje weer te houden na de pauze.
Op vrijdag geen Estafette maar Nieuwsbegrip. Op vrijdag worden de vragen bij de tekst van Nieuwsbegrip besproken. Deze week ging de tekst over de Emmy Award die John de Mol had gewonnen met het programma The Voice. Na deze les begrijpend lezen hebben we een uur gerekend. Bij beide groepen begon de rekenles met hoofdrekenen, 20 sommen vlug en goed maken. Bij groep 6 kwamen vandaag deelsommen aan de orde: 515:5= en 72:6= Ook bij groep 5 deelsommen: 12:2= Voor sommige kinderen moeilijk omdat ze de tafeltjes nog niet goed kennen.
Na de pauze het feest van de jarige. De jarige wordt morgen 8 jaar. We hebben haar eerst uitgebreid toegezongen. Daarna de traktatie. En tot slot het droedelspel.

Wat een lekkere traktatie!!!
Na het feestje een taalles en Nieuws uit de natuur. Het lukte ons niet om de prijsvraag zo snel op te lossen. Straks nog eens kijken op de website van Nieuws uit de natuur.
's Middags stonden op het rooster: taal, spelling, schrijven, geschiedenis en rekenen op de computer. Let op: voor beide groepen op vrijdag 11 oktober toets geschiedenis. De kinderen hebben een samenvatting van de stof van de afgelopen weken mee naar huis gekregen. En komende donderdag toets topografie voor groep 6. Er waren nogal wat kinderen die zeiden dat ze er nog niets van geleerd hadden. Dat vind ik jammer!!!

Een leuk succesje voor mij. Gisteren bereikte ik het aantal 80000 bezoekers voor mijn yurls http://jufanita.yurls.net/ Over een jaar 100000???


Geen opmerkingen:

Een reactie posten