woensdag 25 september 2013

Wat een heerlijke ochtend!

Wat was deze woensdagochtend een heerlijke ochtend. Alles liep zoals gepland........behalve dan dat het digibord het niet deed.

We begonnen de dag met Estafette lezen. We doen dit voortaan elke week op dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 8.45 uur tot 9.15 uur. Voor de kinderen was het dus de tweede keer, voor mij was het vandaag de eerste keer. Juf Adje had het allemaal pico bello voorbereid. Met de hulp van ouders was het een fijne leesles. Elk groepje is intensief bezig geweest.
Na het lezen ging juf Nikki rekenen met groep 5. En ik ging een projecttaak doen met groep 6. Een paar weken geleden de introductie van de vierkante centimer. Nu de introductie van de vierkante meter. Ik had vier stukken papier bij me van 50 cm bij 50 cm. Die hebben we op de vloer gelegd om zo een idee te krijgen van wat een vierkante meter is. En was was ook al weer een vierkante centimer. Hoe vaak past de vierkante centimeter in de vierkante meter??? Na de inleiding zijn de kinderen zelfstandig aan de slag gegaan. De meeste kinderen vonden het fijn om met een maatje te werken.

En dan gaat de tijd zo snel dat het ineens alweer pauze is.

Na de pauze stonden voor groep 5 en 6 taal en spelling op het rooster. Zowel groep 5 als groep 6 kregen een schrijfopdracht. Groep 5: Je leert hoe je een verslag schrijft over iets wat je gezien hebt. En groep 6: Je leert hoe je een verslag schrijft bij foto's. De spellingles van groep 5: Je leert hoe je woorden met cht schrijft. En de spellingles van groep 6: Je leert hoe je woorden schrijft waarbij s in z verandert ( gans - ganzen).

We hebben deze ochtend ook nog heerlijk gezongen. Volgende week woensdag is de opening van de Kinderboekenweek. Het is de bedoeling dat we dan met de hele school het lied Ja, wij zijn klaar voor de start zingen.
Zingt u thuis het lied ook maar uit volle borst mee!!!
Morgen gaan we er een dans bij leren.
Vandaar dat we morgen geen gymles hebben maar dansles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten