donderdag 26 september 2013

Een jarige zesdegroeper!

Een feestje vandaag in groep 5/6. Onze jongste zesdegroeper werd vandaag 9 jaar. We besloten het feestje na de pauze te vieren, om 10.30 uur.
We begonnen de dag met Estafette lezen. Hierna een uur rekenen. Voor groep 6 weer iets heel nieuws: het teken voor "is kleiner dan". Met groep 5 ben ik bezig geweest met hoofdrekenen: tafeltjes en aftreksommen over het tiental. Bijvoorbeeld: 15-10= en 15-8=
Na de pauze FEEST!!! De jarige op de stoel en de klas zingen. De kinderen moeten nog wel wennen aan een juf die graag zingt........ Daarna speelden we het "droedelspel". Wat hebben ze daar een lol in. En toen kwam de jarige met een traktatie. Mmmm!!!
Na het gezellige feestje werden we weer serieus. Voor beide groepen een taalles. Groep 6: Je leert wat een afkorting is. Je leert hoe je een afkorting maakt en wat een afkorting betekent. De kinderen hadden er niet veel moeite mee. Groep 5: Je leert hoe je verkleinwoorden met -etje en -kje maakt. Dit was een heel moeilijke les. Schrijf het maar eens goed: balkonnetje, leuninkje. Er kwamen zoveel spellingproblemen bij kijken. Nog eentje: koninginnetje!!! En: koninkje!!!
De spellingles van groep 6 ging over de s die in een z verandert. Dit had ik gisteren aangeboden. Vandaag was de verwerking. De spellingles van groep 5 ging over de ch met als voorbeeldwoorden lach en lichaam.
Wat hebben we verder vandaag nog gedaan: verkeer, aardrijkskunde, schrijven, naar de bieb geweest.
De laatste drie kwartier hebben we heerlijk gezongen en gedanst. Leerlingen van groep 8 hebben ons een dans geleerd bij het lied: Ja, klaar voor de start. Volgende week woensdag mag één leerling uit groep 5 en één leerling uit groep 6 optreden op het podium tijdens de opening van de Kinderboekenweek. Morgen gaan we loten wie dat zullen worden want ze hebben echt allemaal hun best gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten