vrijdag 20 september 2013

Harde werkers!!!

Harde werkers, ja dat zijn de kinderen uit onze groep 5/6. Ongelooflijk wat ze op een dag allemaal doen. Dat zorgt wel voor heel veel nakijkwerk. Maar dat geeft niet. Eén minpuntje: ze houden erg van "kletsen". We hebben tijdens de weeksluiting afgesproken dat we komende week extra gaan letten op het stilteteken.

We begonnen de dag met het bespreken van de vragen van Nieuwsbegrip. Daarna hebben we een uur gerekend. Een uur rekenen vliegt om. Met groep 6 ben ik o.a. bezig geweest met cijferend optellen waarbij twee keer moet worden ingewisseld. En ben je klaar met je werk dan ga je verder met je taakkaart. Vier kinderen uit groep 6 zijn bezig met een webpad. Ik geniet ervan om ze zo zelfstandig achter de computer bezig te zien. De webpaden zijn gemaakt door Jack Nowee. De onderwerpen waar de kinderen mee bezig zijn: Bedreigde diersoorten, Romeinen, Australië, EK 2012. Drie kinderen uit groep 5 hebben vandaag een minipad uitgekozen: Brood, Prehistorie, Roofvogels. Ik ben benieuwd of zij ook al zo zelfstandig kunnen werken met de computer. Thuis kunt u deze webpaden en minipaden terugvinden op mijn yurls http://jufanita.yurls.net/ , de tweede kolom, onderaan.
Na de pauze stonden taal, spelling en Nieuws uit de natuur op het rooster. De aflevering van Nieuws uit de natuur had de titel: De Nieuwe Wildernis. We hebben deze keer niet meegedaan met de prijsvraag. Je moest deze keer een filmpje insturen. En juf Anita heeft geen filmcamera.

's Middags stonden op het rooster: schrijven, computerwerk, geschiedenis. Op vrijdagmiddag is juf Marjolijn bij ons in de groep. In het lege lokaal naast ons lokaal werkt zij dan met groepjes uit onze klas. Op dit moment is ze bezig met de tafeltjes.

Zowel groep 5 als groep 6 hebben voor donderdag 10 oktober een toets van aardrijkskunde opgekregen. Om deze toets thuis voor te bereiden hebben de kinderen vandaag werkbladen mee naar huis genomen. En deze keer heeft niemand het huiswerk op school laten liggen. Jullie hebben drie weken om het voor te bereiden, jongens en meisjes. Dat gaat jullie vast en zeker lukken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten