vrijdag 6 september 2013

Prijsvraag Nieuws uit de Natuur

De eerste vier schoolweken van dit schooljaar zijn omgevlogen. Ook de kinderen kwamen vanmorgen binnen met de opmerking: nou is het alweer vrijdag, juf.
We begonnen met een half uur Nieuwsbegrip. De vragen over de tekst, die ging over Syriƫ, hebben we besproken. Twee jongens uit groep 6 hadden er afgelopen dinsdag een woordweb over gemaakt op het bord.
Na deze les kregen de kinderen hun eerste rekentoets. Kinderen van groep 5 kregen een plaats naast kinderen van groep 6. Deze opstelling van de groep is me heel goed bevallen. Ik zal het beslist vaker doen.
De toets van groep 6.
De foto van de toets van groep 5 is mislukt.

Na de pauze voor beide groepen nog een korte toets met als onderwerp de tafeltjes. Dit blijft voor nogal wat kinderen een struikelblok. Oefenen, oefenen, oefenen!!!
Na het rekenen heeft groep 6 de aardrijkskundeles van gisteren zelfstandig afgemaakt. Groep 5 heb ik een instructieles van aardrijkskunde gegeven.
Het laatste half uur van de ochtend hebben we gekeken naar de allereerste nieuwe aflevering van Nieuws uit de Natuur. U kunt de aflevering terugkijken op Uitzending gemist. Maar de nieuwste aflevering staat ook altijd op mijn yurls: groep 5/6 algemeen, de eerste kolom, tweede box Nieuws uit de Natuur. Natuurlijk hebben we ook meegedaan met de prijsvraag. Ons antwoord was: vleermuis. Natuurlijk kunt u ook thuis meedoen met uw kind: prijsvraag

's Middags stonden op het rooster: schrijven, computer en geschiedenis. En dan is het ineens weer 15.30 uur: weekend. Ik hoop dat de kinderen zullen genieten van een fijn weekend want dat hebben ze zeker verdiend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten