maandag 30 september 2013

Snoep verstandig.......eet een appel!


Stralend kwam één van de leerlingen vanmorgen de klas binnen: Die is voor jou, juf, een prachtig rode appel, zelf geplukt tijdens de appelplukdag afgelopen zaterdag in Fijnaart. Het bleek dat heel wat kinderen daar naartoe geweest waren. Ik heb de appel net opgegeten en hij was heerlijk.
Flip de Beer had weer een heel gezellig logeerweekend gehad. Natuurlijk hadden de kinderen mij ook nog heel wat te vertellen over het feest van juf Coby afgelopen vrijdag.
Vandaag begonnen we met een nieuw anker: het anker boeken. We hebben dit anker gekozen vanwege de kinderboekenweek die aanstaande woensdag begint. Pompom zat bij mij op schoot. Hij was heel verdrietig, soms huilde hij een beetje. Hij was zijn lievelingsboek kwijt. De kinderen wilden Pompom wel helpen met zoeken. Pompom vertelde dat het boek over een muis ging. Het boek was niet zo maar één twee drie gevonden. Uiteindelijk werd het boek gevonden. Wat was Pompom blij. Hij vroeg of ik het boek wilde voorlezen aan de kinderen. Dat heb ik gedaan. Het was het prachtige prentenboek Frederick geschreven door Leo Lionni.
 
Het boek gaat over de muis Frederick. Als diep in de winter de etensvoorraad opgegeten is, weet Frederick zijn vrienden op te vrolijken met door hem verzamelde zonnestralen, kleuren en woorden. Het boek staat nu naast Pompom op de kast.
We hebben drie kwartier gewerkt, fruit gegeten en gedronken en daarna heerlijk buiten gespeeld. Het was prachtig weer om buiten te spelen.

's Middags begonnen we met een gymles in de gymzaal. Voor het eerst het onderdeel touwen erbij. Wat was dat schommelen leuk!!! En wat heeft meneer Alex veel fans bij de kleuters!!!
Terug in de klas hebben we eerst gerekend, een lesje uit de methode Rekenrijk: Bom, bom, bom, ik sla drie keer op de trom. De kinderen leerden het aantal slagen op het woodblock tellen. En we hebben gewerkt met de cijfersymbolen t/m 10.
Na de rekenactiviteit nog een half uur werken en dan is het ineens weer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. Tot slot zingen we dan: Dag dag allemaal, dag dag allemaal........ Tot volgende week!Geen opmerkingen:

Een reactie posten