woensdag 21 augustus 2013

Een fijne ochtend met groep 5/6

Zoals gewoonlijk begonnen we de dag met het bespreken van de dagplanning. De kinderen weten dan waar ze aan toe zijn. Dat is heel belangrijk.
Na deze korte bespreking gingen we een tekst lezen over honden. Eerst las ik de tekst voor, daarna werden de moeilijke woorden in de tekst besproken, daarna hebben we de tekst met de hele klas hardop gelezen en tot slot gingen ze de tekst in duo's lezen. Bij Ralfi-lezen staat de R voor repeat!!! Veel herhalen!!!
Om 9.15 uur ging juf Nikki rekenen met groep 5 in het lege lokaal naast groep 7/8. Aan bod kwam een projecttaak. Ik heb met groep 6 een projecttaak gedaan. We hebben eerst nog de projecttaak van vorige week woensdag afgemaakt. Daarna begonnen we met een heel nieuw onderwerp: vierkante centimeters. Als introductie had ik een figuur op het bord getekend. Uit hoeveel hokjes bestaat dit figuur?
Dit leverde geen problemen op. Daarna gingen we verder met opgave 1 uit het rekenboek.

Hoe lang is zo'n hokje? 1 cm. Hoe breed is zo'n hokje? 1 cm. Zo'n vierkantje noem je een vierkante centimeter. De kinderen hebben opgave 1 gemaakt (bereken de oppervlakte van de kaartjes) en op een ruitjesvel met allemaal hokjes van 1 vierkante centimer hebben ze figuren gemaakt met een oppervlakte van 6 vierkante centimeters. En figuren met een oppervlakte van 10 vierkante centimeters. De kinderen hadden de sommen goed door. Alleen bij de verkorte schrijfwijze van vierkante centimeter schreven veel kinderen nog cm. Ze vergaten de twee die rechtsboven cm. moet staan.
Om 10.15 uur genoten de kinderen van een heerlijke pauze in de zon.
Na de pauze hebben we aan de taakkaart gewerkt, de kinderen hebben een spellingles gehad met als onderwerp "ng" en ik heb twee bijbelverhalen uit Trefwoord voorgelezen.
Op het eind van de dag mochten de kinderen de bruggen die ze gisteren in groepjes hadden gemaakt mee naar huis nemen. Dat was een heel leuke techniekles geweest van juf Nikki en meneer Ad. Kon meneer Ad twee euro op je brug leggen dan had je een voldoende, bij drie euro had je goed en bij vier euro uitstekend. Tot slot van dit blog hieronder wat foto's van de bruggen.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten