zaterdag 31 augustus 2013

Twee nieuwe voorleesboeken

Vol enthousiasme wilde ik afgelopen woensdag beginnen met het voorlezen van Superjuffie! Maar de meeste kinderen hadden het boek al gelezen. Ze vonden het een heeeeeeeeel leuk boek. Samen met de kinderen ben ik gaan kijken op de site van Janneke Schotveld voor een ander voorleesboek. De kinderen hebben het boek Superjuffie op safari uitgekozen.
Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor is ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net, of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol babykrokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen de container in. Plotseling wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een bioloog midden in Afrika. Contact met de buitenwereld is onmogelijk en wat nog erger is: er zijn stropers in het gebied actief en de olifanten lopen groot gevaar... De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?

Ik heb nog een tweede voorleesboek wat de kinderen nog niet weten: De verschrikkelijke badmeester geschreven door Jozua Douglas.
Lev moet van zijn vader op zwemtraining bij Badmeester Brulboei, de beroemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev weet wel beter. Brulboei is de meest verschrikkelijkste badmeester die je kunt bedenken. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. En hij heeft een afschuwelijk geheim... Samen met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijk badmeester ontmaskeren en laten zien wie Brulboei werkelijk is?
Ik heb dit boek speciaal uitgekozen in het kader van de komende Kinderboekenweek. Die week heeft als motto: Klaar voor de start - sport en spel in kinderboeken.

Een link naar de officiƫle boektrailer van De verschrikkelijke badmeester: deverschrikkelijkebadmeester

Hopelijk gaan de kinderen veel plezier beleven aan beide boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten