vrijdag 30 augustus 2013

Het is weer vrijdag!

Ik ben er weer. Gisteren geen bericht in dit weblog. De kinderen weten waardoor dit is gekomen. Haha!!!
Deze week hebben de kinderen in de les Nieuwsbegrip een tekst over Martin Luther King behandeld. Vandaag heb ik de vragen besproken die de kinderen gemaakt hebben n.a.v. deze tekst. Ik had de kinderen de tekst mee naar huis willen geven zodat ouders de tekst ook nog eens zouden kunnen bekijken met de kinderen. Maar ik ben het vergeten. Ik zal het volgende week meegeven.
Voor de pauze hebben we nog een uur gerekend. Zowel voor groep 5 als groep 6 begon de rekenles met een hoofdrekenopdracht. Opdracht 4 van elke les is een hoofdrekenopdracht. Er staat bij Vlug en goed. Helaas doen sommige kinderen het té vlug!
Hoofdrekenen groep 5.

Hoofdrekenen groep 6.
Na de pauze hebben we ongeveer drie kwartier gewerkt aan de taalopdracht. Op vrijdag moeten de kinderen twee bladzijden maken in hun taalwerkboek. Die bladzijden bevatten stof die de kinderen de afgelopen week hebben geleerd.

De foto is wat onduidelijk. Er staat:
Dit ga je leren.
Je oefent wat je deze week hebt geleerd:
- de themawoorden
- de persoonsvorm vinden met de vraagproef
- de leestekens dubbele punt en komma
Dit was de stof voor groep 6.

Dit was de stof voor groep 5.
Het laatste half uur van de ochtend hebben we gekeken naar een oude aflevering van Nieuws uit de natuur: Ziek van suiker?

's Middags begonnen beide groepen met een schrijfles en computeren. Groep 5 heeft tafeltjes geoefend en groep 6 heeft gewerkt met getallen. Ze kregen een getaldictee. Beide oefeningen staan op http://jufanita.yurls.net/
Hierna volgde voor beide groepen een geschiedenisles over de prehistorie. Dit was voor beide groepen les 3 uit een serie van zes lessen over dit onderwerp. De kinderen hebben geboeid gekeken naar de filmpjes over de hunebedden.

Als afsluiting van de week hebben we een woordweb gemaakt over de afgelopen week.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog hou je bij Anita! Fijn om de dagdagelijkse gebeurtenissen in de klas te lezen. Veel succes nog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je reactie, Hilde. Ik wens jou ook veel succes toe.

      Verwijderen