donderdag 22 augustus 2013

Wat doen we toch veel op een dag!

Wat doen we toch veel op een dag! Gewoon geen tijd gehad om foto's te maken. En ik ben het eerlijk gezegd ook vergeten terwijl het fototoestel op mijn bureau lag. Maar het werken is zo intensief dat je foto's maken vergeet.
Na het doornemen van de dagplanning en een half uurtje lezen zijn we verder gegaan met de rekenles. Gisteren leerde groep 6 de vierkante centimeter in de rekenles. Vandaag weer iets nieuws: het ongeveerteken. In bijna elke rekenles van groep 5 komen de tafeltjes aan de orde. Vandaag op deze manier: _x5=30 en 3x_=18 We hebben dit soort sommen eerst met blokjes gemaakt. Deze sommen zijn een voorbereiding op het delen. Na de pauze taal en spelling. Bij groep 6 ging de taalles over het hele werkwoord en de stam van een werkwoord. Bij groep 5 ging de les over werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Moeilijk hoor! De spellingles had als onderwerp "nk".
's Middags stonden voor groep 5 op het rooster: schrijven, verkeer en een bezoek aan de bibliotheek. Voor groep 6 stonden aardrijkskunde en een bezoek aan de bibliotheek op het rooster.
Het laatste uur was een gymles in De Nieuwenbergh. Wat fijn dat de zaal vlakbij school is. Het was voor mijzelf de eerste les in deze zaal. Dat is even wennen. Wat hebben de kinderen veel gerend en wat hadden ze daar een plezier in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten