donderdag 8 augustus 2013

Twee leuke voorleesboeken

Twee leuke voorleesboeken: Van opa mag het ook en Het grote avonturenboek met Jan en Noortje. Bij voorleesboeken denk je aan boeken voor kinderen maar ook ik als volwassene heb genoten van beide boeken.

Van opa mag het ook is geschreven door Carry Slee. De illustraties zijn van Dagmar Stam. Het boek gaat over twee kinderen, Merel en Koen. In het begin van het boek zijn de kinderen een beetje verdrietig. Mama heeft verteld dat ze een nieuwe oppas krijgen. Terwijl het juist zo fijn was met oma, want oma is de beste oppas die je kunt krijgen. Maar als Merel en Koen in de poffertjeskraam opa zien zitten en doorhebben dat hij de nieuwe oppas wordt, is het verdriet snel vergeten. Ook met opa kun je een hoop beleven.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Meer informatie over Carry Slee kun je hier vinden: Carry Slee Carry heeft al meer dan 50 boeken geschreven.
 
Marianne Busser en Ron Schröder hebben al meer dan 300 boeken geschreven. Eén van die boeken is Het grote avonturenboek met Jan en Noortje.
 
De illustraties zijn van Marijke Duffhauss. Het is een lekker dik boek met veel korte verhaaltjes over de tweeling Jan en Noortje. Na een tiental boekjes over de tweeling Jan en Noortje kwam de uitgever met het voorstel om alle verhaaltjes van de tweeling te bundelen. Het resultaat is dus dit dikke boek.
Allerlei gewone en minder gewone dingen die zich in het leven van de tweeling afspelen komen aan bod. Zoals een papa die in de sloot valt, een nieuw stout hondje, een schat zoeken met opa en oma, twee verfbillen en een stomme poppendief, en ga zo maar door.
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Meer informatie over de schrijvers kun je hier vinden: Marianne Busser-Ron Schröder
Op pinterest zijn ideeën verzameld bij de verhalen van dit boek: pinterest Jan en Noortje
 
Ik hoop dat iedereen van groot tot klein net zo geniet van deze boeken als ik dat heb gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten